Kirjasuositus

Julkaistu alunperin Morrr.com-portaalissa.

20160706_170515

Otin viime viikolla matkalukemiseksi ruotsalaisen koirapsykologi Anders Hallgrenin klassikkokirjan Koiraongelmia ja ongelmakoiria. Olen sen aikaisemminkin lukenut, mutta tällä kertaa otin kunnolla niskaotetta kirjasta.

Kirjassa paneudutaan koiran normaaliin ja epänormaaliin käyttäytymiseen, sekä siihen, miten ei-toivottua käytöstä voi analysoida. Vasta kun on analysoitu syy ongelmiin, voidaan puuttua oireisiin. Ja juuri näinhän se on! Jos hammas on mätä ei särkylääkkeiden popsiminen auta kuin hetkellisesti, olon lopulliseksi helpottamiseksi pitää poistaa mätä hammas. Hallgren kirjoittaa selkeästi ja sujuvasti, lukijalle muodostuu kirjan edetessä koirasta kuva psykofyysisenä kokonaisuutena, joka toimii koiramaailmassa järkevien syiden vuoksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että juuri yksikään koira ei ole päästään vialla, vaan käyttäytymiseen löytyy aina jokin selitys.

20160706_104930

Blogiani yhtään lukeneet voivat päätellä, että aihe on rinnassa verta pumppaavaa elintäni lähellä. Suosittelenkin kirjaa lämpimän pörröisesti kaikille koiranomistajille, oli ongelmia tai ei.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s