Hyvä päivä

Tänään on ollut hyvä päivä. Kävin Koiran kanssa päivällä liukastelemassa puuterilumen peittämällä järvenjäällä. Osana harjoitteita yritämme pitää sitä vapaana niin paljon kuin mahdollista, mikä ei ole niinkään helppoa kun pitää vältellä mahdollisia muita koiria. Ja autoja. Ja jäniksiä. Ja oikeastaan kaikkea Koiran mielestä epäilyttävää. Jäällä on näkyvyys on kuitenkin 360 astetta ja tilaa temmeltää on paljon, joten keittiön ikkunasta näkyvä lähijärvemme on tarjonnut useaan otteeseen hyvän paikan harjoitella vapaana oloa turvallisesti.

20160204_132735

Koira on nyt käyttäytynyt vapaana ollessaan ilahduttavan maltillisesti. Enää se ei juokse pää viidentenä jalkana ympyröitä ja pöhise tasajalkaa pomppien kaikelle mahdolliselle, vaan pysyy lähellä ja pitää silmällä meitä. Tästä huomaa, että koulutuksemme on tuottanut hedelmää ja tällaisia huomioita ja kokemuksia pitää yrittää muistaa vaalia niinä päivinä kun tuntuu että kaikki menee päin honkia.

20160204_132657

20160204_132651

Tänään oli lisäksi ohitustreenit Facebookin paikkakunnan koiraryhmästä löydetyn uuden tuttavuuden kanssa. Nelijalkainen ohittelukaverimme oli myös remmiräyhääjä, mutta myös entinen katukoira rajan takaa, minkä mielestäni huomasi sen tavasta murista todella verta hyytävästi. Itse ohittelut meni oman koiran osalta kohtalaisesti, alun tavallisen korkeat kierrokset laskivat koiran vähän rauhoituttua, mutta pienestäkin ärsykkeestä taas ponnahtivat kohti taivasta. Olin itseeni kuitenkin tyytyväinen siitä, miten sinnikkäästi ja periksiantamattomasti jaksoin vääntää sen kanssa. Kotinurkilla ohitukset tapahtuvat nopeasti ja monesti tilanteessa voi olla muitakin ärsykkeitä, joten niissä on haastavaa päästä kieltämään oikeaan aikaan. Lisäksi käyttämämme kolinapurkki tuntuu minusta edelleen typerältä (tähän palaan myöhemmin). Mutta tällaisia ohitustreenejä lisää, ne ovat osoittautuneet erinomaisiksi tavoiksi myös itselle reenata Koiran lukutaitoa ja ajoitusta!

 

Advertisement

3 thoughts on “Hyvä päivä

 1. Itse en pidä ohitusharjoitteluista, sillä yleensä etäisyydet ovat näissä pielessä eli koira ei pysty rauhalliseen mielentilaan. Itsellänikin on ohitusongelmainen koira, johon olen pitänyt parhaimpina menetelminä BAT -menetelmää, siedätystä sekä vastaehdollistamista. Näissä koiran edistyessä on harjoituksia vaikeutettu koiran mukaan.

  Tykkää

  • Kiitos kommentistasi. Tällä hetkellä tuntuu, että meidän koira on kaivanut itsensä niin syvälle henkiseen taisteluhautaansa mitä tulee muihin koiriin, että pääseekö sieltä edes ylös koskaan… Ainakin tuli kokeiltua talvella, että kolinapurkki ei ole ratkaisu. Oletko saanut ohittelut kondikseen käyttämilläsi menetelmillä? Ovatko nimenomaan muut koirat sinun koirallesi ongelma vai reagoiko se muihinkin ärsykkeisiin?

   Tykkää

 2. Minulla on kaksi koiraa, joista toinen on oppinut katkaisemaan tuijotuksen toiseen koiraan ja toinen on oppinut olemaan haukkumatta, joten edistystä on tullut. Mutta suoria ohituksia ei vielä tehdä, sillä nekin pitäisi treenata enkä ole vielä siihen vaiheeseen ehtinyt. Toiset koirat ovat pelkästään ongelmana.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s